Transitiebieb

Heb jij interesse in de transitie naar een volhoudbare samenleving, wees dan welkom in onze  transitiebieb, je vindt er een brede selectie van vooral recente boeken hierover.

De transitiebieb is onvoorwaardelijk toegankelijk voor eenieder met interesse, we werken nu nog aan het inrichten van de bieb en zoeken er nog mensen voor, interesse? stuur een berichtje naar  bieb@permacultuuronderwijs.nl. Vanaf medio september is de bieb in wording beschikbaar op een vast tijdstip (wordt nader bekendgemaakt). Er is ook een spreekuur mogelijk met Maranke Spoor, voor mensen die deelnemen aan onze permacultuuropleidingen of erover denken dat te gaan doen.
Voor nu kun je hiervoor contact opnemen via info@marankespoor.nl, wil je voordat je deel gaat nemen aan een opleiding graag even de docent persoonlijk spreken vermeld dan even je telefoonnummer/bereikbaarheid.

Je kunt in de bieb lekker snuffelen in een diversiteit aan informatieve boeken over transitie in de breedste zin van het woord. Het gaat om boeken die je voor het overgrote deel niet vindt in andere bibliotheken. Vooralsnog is er geen uitleenmogelijkheid, maar je kunt uitgebreid van de boeken genieten op deze bijzondere plek De WAR een belevenis op zichzelf, in dit transitieinitiatief is de kans dat je andere inspirerende wereldversleutelaars tegenkomt fors bovengemiddeld.
Er wordt nog gewerkt aan een catalogus.

Deze ongesubsidieerde, onafhankelijke bibliotheek is beschikbaar op donatiebasis, richtprijs 10 euro om de bieb volhoudbaar te maken (credits in CircuitNederland.nl zijn ook zeer welkom).

De vele boeken die er nu zijn, zijn uit de ruime collectie van Maranke Spoor en Lucas Brouns, van de eveneens ongesubsidieerde Stichting Permacultuur Onderwijs. In de toekomst gaat er een mogelijkheid komen voor aanvulling met nog meer boeken uit andere collecties in overleg met de bibliothecaris.

Behoefte aan kruisbestuiving? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van flexwerken in onze broedplaats of het huren van een van de prachtige ruimtes in De WAR, zoals de paradijselijke Binnentuin of de transitiebieb. Stuur hiervoor een berichtje naar kantoor@dewar.nl.  Er zijn mogelijken voor flexibel werken of een vast bureau, er is een vergaderzaal en ruimtes voor een workshop/lezing. Het initiatief is gelegen nabij het centrum van Amersfoort en biedt een diversiteit aan mogelijkheden.

De transitiebieb van Stichting Permacultuur Onderwijs in gevestigd in De WAR.

talen: aaennl