agenda

Repaircafe - Zaterdag 11 mei 2019 - 10:30 uur - 14.30 Spullenlab De WAR

Zaterdag 11 maart is er weer Repaircafe bij het SpullenLab van De WAR. Gooi je kapotte spullen niet weg, maar kom langs om ze weer te repareren met eventueel hulp van een van de reparateurs. 

WAR werkdag - Zondag 12 mei 

Vele handen maken licht werk...kom 12 mei meehelpen tijdens de De WAR werkdag!

Open brainstorm over meten van luchtkwaliteit - vrijdag 17 mei, 15:00 [Binnentuin of kantoor]

Na eerdere openbare bijeenkomsten over dit onderwerp in november en januari komen we weer bijeen op vrijdag 17 mei, van 15:00 tot 17:00 uur. We willen je graag vertellen over wat er intussen is gebeurd en, belangrijker nog, met jou en de andere mensen het gesprek aangaan over wat we hierna allemaal gaan doen. En nòg belangrijker, van jou horen welke rol jij wilt spelen en met wie je dit samen wilt doen.
Wil je hierover meedenken? Heb je specifieke ervaring met of interesse in het meten van luchtkwaliteit? Wil je meedoen met Citizen Science, of meedraaien in een groep die ontwikkelt aan meetkastjes en software? Kom dan naar deze brainstorm!
Achtergrond:
We hebben van de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht en het RIVM extra financiering om MeetjeStad uit te breiden met metingen naar luchtkwaliteit. We doen dit door fijnstof, dat door allerlei oorzaken in de lucht terecht komt, te gaan meten naar hoeveelheid en deeltjesgrootte. We weten zeker dat we allerlei uitdagingen zullen tegenkomen, zeker als je weet dat fijnstofmetingen van oudsher alleen met dure apparatuur gemeten kon worden. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope sensoren en die we kunnen we mooi inzetten in dit burgerwetenschapsproject. Het idee is een meetnetwerk dat Amersfoort en omgeving omspant op te zetten en zo in kaart te brengen hoe het zit met de luchtkwaliteit in onze omgeving. Of ten minste, in hoeverre doe-het-zelf metingen met low cost sensoren deze adequaat in kaart kan brengen.
Inlichtingen: 17mei@meetjestad.net

DiY sensorlab - Dinsdag 21 mei, 13:00 [Biolab]

Het DiY sensorlab is een open lab waar we onze eigen sensoren ontwikkelen, maken en repareren, voor toepassing in (citizen) science. Deze middag repareren we de FT-IR. Kom langs!

Meet je Stad bijeenkomst - dinsdag 21 mei, 20:00 [Kantoor]

Maandelijkse samenwerkdag, vraagdag, onderhoud-aan-meetkastjes-dag van Meet je Stad. Kom langs om mee te werken, iets te vragen, kennis te maken, of aan je eigen deelproject te werken.

Filmpremière: 't Vagevier: Een huis en de Gouden Eeuw, door Joris Ammerlaan - woensdag 29 mei 19:30 [Spullenlab]

Is Amersfoort een slaperig provinciestadje? Was het ooit een slaperig provinciestadje? In deze documentaire laat historicus en inwoner van Amersfoort Joris Ammerlaan zien dat zelfs de bewoners van één willekeurig huis in de oude binnenstad al middenin de wijde wereld stonden. Tijdens de Gouden Eeuw kende het rijke, in tabak handelende regenten, buitenlandse huurlingen, waaronder Edward Morgan, de oom en schoonvader (zelfde man) van de beroemde piraat Henry Morgan, hoge Pruisische adel met directe connecties met de Grote Keurvorst én een onechte dochter van Prins Maurits. Hoezo slaperig?

Blenderworkshop - juni en juli [Fablab]

In juni en juli organiseert FabLab Amersfoort een Blenderworkshop. In vier zaterdagen van 14:00-16:00 uur leer je de basisfuncties van Blender en kun je simpele dingen modelleren en renderen. De lesdata zijn: 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli.
Blender is een open source 3D-modelleerpakket waarmee je ontzettend veel dingen kunt ontwerpen, van 3D modellen om te 3D-printen tot video-editing tot complete animatiefilms. Zie https://www.blender.org/ We werken met Blender 2.79b.
Prijs is op waardebetaling achteraf. Geef een bijdrage aan het FabLab op basis van wat jij de workshop waard vindt. Je bijdrage gaat voor 50% naar de docent en voor 50% naar het FabLab.
Interesse? Geef je op via info@fablabamersfoort.nl


Oude agenda-items vind je in het archief.

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond, op aanvraag of bij aanwezigheid. Meer info over de agenda, mail met publiciteit@dewar.nl

talen: ennl