agenda

Lente in de WAR
Zondag 14 April 2019 - 10:00-22:00 uur - in De WAR

Lente in de WAR is een jaarlijks lentefeest in De WAR. Er zijn lezingen, presentaties, eten en drinken, een zadenruilbeurs, verkoop en ruil van oude, lokale, zaadvaste en bijzondere zaden, knollen en stekjes, workshops voor kinderen en voor volwassenen, een film en veel meer. Lente in de WAR is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het uitwisselen van zaden, pootgoed, stekjes en informatie over o.a lopende groene projecten wordt gecombineerd met discussie over politieke thema's, praktische workshops, muziek en hopelijk zon.

Wil je meedoen met een presentatie, een workshop of een kraampje?
Dan kun je je opgeven bij diana@dewar.nl.

Knopjesmuseum Open dag
Zaterdag 23 maart 2019 - Spakenburg

Een museum en een theater in het ruim van het schip, dat is het nieuwe onderkomen van het Knopjesmuseum. Het schip de Serendiep reist vanaf april langs verschillende steden en zet op 23 maart de deuren open voor iedereen die vast een kijkje wil komen nemen. Nieuwsgierig? Kom langs op 23 maart tussen 14:00 tot 22:00uur! Wil je vast een voorproefje van wat er zoal op het schip te doen is, kijk dan op www.serendiep.nl

Expositie Zonen&Dochters
Vrijdag 22 maart - in De WAR

Dit is een kunstproject van het voortgezet onderwijs van HAVO4 en VWO 4-5. De expositie vindt ieder jaar plaats op een wisselde, verrassende locatie. Dit keer in De War aan de Geldersestraat 6. Iedereen is om 16.00 uur van harte welkom. Entree is gratis.
Leerlingen uit HAVO 4 en VWO 4-5 brengen individueel of in groepjes een bezoek aan Amersfoortse kunstenaars. Ze krijgen zij de kans om een kijkje achter de schermen te nemen in het atelier van een kunstenaar. Terug op school gaan de leerlingen aan de slag met een eigen werk, geïnspireerd door de kunstenaar. De expositie wordt feestelijk geopend met o.a. een muzikale bijdrage van de band The Elite.

Fabskills-cursus 
Woensdagavond 20 maart 2019

Op 20 maart gaat er weer een Fabskills-cursus van start. In zes avonden om de week van 20:00 tot 22:00 leer je de machines, software en technieken in het Fablab beheersen. Je kunt dan 3D ontwerpen en 3D printen, 2D ontwerpen en met de lasersnijder omgaan, je eigen T-shirts bedrukken en je maakt kennis met de cnc-frees.

Voor meer informatie en aanmelden, zie http://www.fablabamersfoort.nl.

Oude agenda-items vind je in het archief.

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond, op aanvraag of bij aanwezigheid. Meer info over de agenda, mail met publiciteit@dewar.nl

talen: ennl