agenda

Fablab en Biolab

Elke dinsdag en eerste zaterdag van de maand is het Fablab open. Kom eens langs!
Op donderdagavond van 20:00-22:00 is het Biolab open. Let op: In april is het Biolab alleen op 15 april open, in mei weer elke donderdag vanaf 13 mei.  Geldersestraat 6, Amersfoort

Je t'aime moi non plus -  Theatergroep De Floeren Aap- 29 april 20.00 uur [Spullenlab]

Toen Serge Gainsbourg en Jane Birkin in de lente van 69 hun duet Je t’aime moi non plus uitbrachten ging er een zachte siddering doorheen Europa. Het lied raakte een zeer gevoelige snaar. Het leek de verklanking van de vrije seksualiteit, van de vrije vrouw zelfs en van de nieuwe tijd zonder taboes. Kom kijken naar deze voorstelling, en ontdek het verhaal achter dit liedje. Reserveren via publiciteit@dewar.nl  Niet verplicht, wel fijn! Waardebepaling achteraf. Bekijk ook de originele videoclip van het lied.

Midzomernachtsdroom - 7 mei 11.00 Kindervoorstelling Pepijn Jehee (6+) - [Spullenlab]


Midzomernachtsdroom (6+) is een betoverend humoristische voorstelling gebaseerd op het gelijknamige stuk van William Shakespeare. Een voorstelling over verlangen, ruzie en liefde in een wereld uit onze dromen.

Over het stuk

Willems ouders maken altijd maar ruzie en nu is het weer zover. Hij zoekt troost in bed met zijn grote knuffel, die hem in slaap sust. Als hij ontwaakt, heeft zijn knuffel hem meegenomen naar een groot bos waar van alles speelt. Een man en een vrouw, die luisteren naar Oberon en Titania, zijn de hele tijd aan het bekvechten. Zijn knuffel, die iedereen ineens Puck noemt, moet op zoek naar een oplossing. Er bestaat een bloem die harten doet smelten, maar hoe werkt die bloem eigenlijk? En voor wie? Willem gaat op onderzoek uit in deze vreemde wereld om alle problemen in één keer te verhelpen. Reserveren via publiciteit@dewar.nl / waardebepaling achteraf (kies zelf wat je betalen wil voor deze voorstelling)

Repaircafe - 13 mei 10.30 - 14.30 SpullenLab

Kapotte spullen? Niet weggooien! Kom naar het Repaircafe en ga samen met de reparateurs aan de slag en repareer jouw apparaat/kledingstuk/speelgoed.

Workshop Sensor kastje bouwen - Meet je Stad - 13 mei - Kantoor de War 13.00-17.00

Op 13 mei organiseert Meet je Stad de derde doe-het-zelf sensoren-bouwdag. Tijdens een workshop van 3 uur leer je solderen, bouw je zelf een waarnemingsstation voor het klimaat-meetnetwerk van Meet je stad en maak je kennis met het programmeren van zo'n station.

Meet je stad is een citizen science project waarin tientallen Amersfoorters samenwerken om per wijk of straat de gevolgen van klimaatverandering in kaart te brengen, gedurende een aantal jaren. Vorige zomer werd al een duurproef gestart met 5 meetpunten. Daarin zijn verschillende soorten sensoren getest en inmiddels is er een open source meetopstelling ontwikkeld die door iedereen nagebouwd kan worden. Het kastje meet luchtvochtigheid, temperatuur en de locatie en kan in de toekomst worden uitgebreid. Na de workshop kun je het station meenemen en ergens in de stad ophangen.  Op de website van Meet je stad (meetjestad.net) verschijnt het vervolgens als een nieuw meetpunt op de kaart van Amersfoort. De data van alle meetstations kunnen er live worden bekeken en onderling vergeleken. Het doel is om op 50 plekken in de stad op zoek te gaan naar extreme hitte, droogte, neerslag, en te zien of we een stedelijk warmte-eilandeffect kunnen betrappen.

Geef je op bij meedoen@meetjestad.net. De workshop is bedoeld voor volwassenen maar kinderen zijn ook welkom onder begeleiding van een volwassene.

Een avondpodiumkunst bij De War - 13 mei vanaf 20.00 SpullenLab


Een gevarieerd programma op zaterdag 13 mei bij Theater SpullenLab! De zaal is open om 19.45 uur (Geldersestraat 6)

20.00 uur - Theatergroep Mr Saiqo ' Mano a Mano '

20.30 uur - Try Out cabaretier Ruud de Nooij

21.00 uur - Muzikaal cabaret van de charismatische bitches

21.45 uur  Bodine Jeske met 'Zweef'

Waardebepaling achteraf. Reserveren niet noodzakelijk. Meer info via publiciteit@dewar.nl


Studium Generale - Tolerantie - 14 mei 16.00 Marjoka van Doorn SpullenLab

Wat is eigenlijk tolerantie? En hoe tolerant zijn wij zelf, als het erop aankomt? We zijn allemaal geneigd te denken dat vooral ‘de ander’ intolerant is. Deze denkfout, en nog drie denkfouten die echte tolerantie in de weg staan, komen in deze interactieve lezing aan de orde.  Marjoka van Doorn (1974) is sociaal psycholoog. Ze is onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam en werkt als zelfstandig trainer en organisatie adviseur. In 2016 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, op haar onderzoek naar tolerantie “Accepting the disliked. The practice and promotion of tolerance”. Waardebepaling achteraf. Info via publiciteit@dewar.nl


Mevrouw Groen en de Plastic Soep - 21 mei 11.00 uur [Spullenlab]

Wist je dat er een grote dobberende brei van plastic in de zee is? Dit heet de Plastic Soep. Die Plastic Soep troep is inmiddels al 34 x zo groot als Nederland en wij kunnen daar iets aan doen!
Kom je mee opruimen met Mevrouw Groen? Waardebepaling achteraf, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Geldersestraat 6 Amersfoort. Reserveren of info  via publiciteit@dewar.nl


Labpresentaties: 24 mei 20:00 [Fablab]

Altijd al willen weten wat er zoal gemaakt wordt in het Fablab en het Biolab? Kom kijken naar deze avond vol korte presentaties van fab- of biolabprojecten. Er is geen vaste toegangsprijs, maar er wordt waardebepaling achteraf gebruikt.

Basiscursus Marketing - PR door Nina - 21 mei 13.00 Spullenlab

In deze 2 uur durende cursus, die geschikt is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de basis van marketing, komen onderwerpen zoals marketing via social media en internet, maar ook het effectief inzetten van (commerciële) teksten en doelgroep bereik aan bod. Opgeven via publiciteit@dewar.nl (maximaal aantal deelnemers 10), kosten 15 Euro inclusief koffie/thee en hand-out. Meer op www.prdoornina.nl


Theatergroep Tiefschnee - 8-9-10 juni 'Most Trees Are Blue' [Spullenlab]

In februari 2017 ging de voorstelling 'Most trees are Blue' in première bij Theater Kikker en in juni zal TG Tiefschnee drie avonden achter elkaar in Theater SpullenLab van de WAR spelen!

Twee aliens beginnen een Bed&Breakfast op aarde. Ze zijn goed voorbereid. Op hun thuisplaneet hebben ze het Handboek voor een Ruimtewezen laten maken: een handleiding over hoe je mens moet zijn. Gewapend met dit Handboek beginnen ze als Nieuw Mens aan de bouw van hun gedroomde B&B. Ondertussen heeft de Echte Mens door dat er iets niet in de haak is. Er is buitenaards leven gedetecteerd. Het Kantoor van Buitenaardse Zaken van de VN probeert de bevolking te sussen en gaat op onderzoek uit. Vormt deze Nieuwe Mens een bedreiging voor de aarde? Tickets via prdoornina@outlook.com , Geldersestraat 6 Amersfoort.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Oude agenda-items zijn te vinden in het archief.

talen: aaennl