in de war

Naast individuele ateliers, werkplaatsen en kantoren zijn er in De WAR verschillende activiteiten die publiek toegankelijk zijn.

FabLab Amersfoort

FabLab Amersfoort is een open werkplaats waar iedereen gebruik kan maken van de nieuwste digitale productietechnieken.

TransitieLab

In het TransitieLab wordt gewerkt aan kleinschalige lowbudget oplossingen voor duurzame energie en voedselvoorziening.

Universiteit Amersfoort

Universiteit Amersfoort is een coöperatieve universiteit waar het gaat om citizen science, waar ruimte is voor onafhankelijke onderzoekers, en waar onderzoek dat elders geen plek (meer) vindt plaats kan vinden.

Studium Generale Amersfoort

Studium Generale Amersfoort is het podium voor wetenschap waar alle Amersfoorters kunnen kennismaken met het onderzoek van wetenschappers. Elke tweede zondag van de maand komt er een wetenschapper vertellen over zijn of haar onderzoek.

repaircafe

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
Repareer ze in het Repair Café.

Het Spullenlab theaterzaaltje

De WAR is een podium dat theatermakers de mogelijkheid biedt om kleinschalige producties uit te proberen voor een intiem publiek. Er is een tribune met plaats voor zo'n 40 toeschouwers, en er zijn basis theaterfaciliteiten zoals een balletvloer, gordijnen, licht en geluid. Meer weten?.

Spullenmannen

En het Spullenlab is de plek waar kunstenaarscollectief de Spullenmannen werkt aan theater, installaties, beeldende kunst en uitvindingen-waar-niemand-op-zit-te-wachten.
talen: ennl