Agenda

Oude agenda-items vind je in het archief.

Meet je Stad fijnstofslam - woensdag 21 februari - 19:30 [Auditorium]

Meet je Stad organiseert een avond over fijnstof. Op deze avond leer je alles over fijnstof en ga je gelijk aan de slag.
Wat is fijnstof? Wat zijn gezondheidsrisico's? Hoe kun je fijnstof meten?
We doen een demonstratiemeting en denken na over plekken waar we willen dat de lucht heel schoon is. Je leert hoe je zelf met openstreetmap een kaart van gevoelige bestemmingen kunt maken.
Dan springen we op de fiets met jouw kaart en een fijnstofsensor aan het stuur. Tot slot bespreken we wat we ontdekt hebben en maken we een plan voor een permanenter meetnetwerk.

Programma:

19:00 - 19:30 Inloop, koffie/thee
19:30 - 20:10 Introductie: Wat is fijnstof? Wat zijn gezondheidsrisico's? Hoe kun je fijnstof meten? We doen een demonstratiemeting en denken na over plekken, wensen voor en verwachtingen van hoeveelheden fijnstof. I.s.m. Hester Volen (RIVM)
20:10 - 20:40 Gevoelige bestemmingen: Welke informatie over plekken is te vinden in Openstreetmap? We maken een eigen kaart van gevoelige bestemmingen.
20:40 - 21:20 Cityslam: We maken een meetplan en gaan in verschillende teams door de stad fietsen om fijnstof te meten.
21:20 - 22:00 Panelgesprek: Bespreken van de resultaten. Wat kunnen we ermee? Hoe maak je er een verhaal van? I.s.m. Hester Volten (RIVM) en Jolanda van de Beld (Platform Investico)
22:00 - 22:30 Uitloop, drankje

Terugkerende activiteiten

Iedere dinsdagavond en op aanvraag Fablab

Iedere dinsdag van 19>30-22u is het Fablab open. Daarnaast is het open op aanvraag. Je kunt langskomen om te 3D-printen, lasersnijden, frezen, programmeren, knutselen met elektronica of vinyl snijden. Kijk op fablabamersfoort.nl voor de voorwaarden. Stuur ons een mail of kom op het Element chatkanaal als je van het lab gebruik wilt maken!

Free sewing avond - Om de week op donderdag, bijvoorbeeld 1 en 14 februari - 19:00 [Fablab en textiellab]

Free sewing is een community rond open source, gepersonaliseerde naaipatronen. Op deze avond leer je het websysteem kennen, je eigen maten nemen en je voorkeuren invoeren. Je krijgt dan een persoonlijk naaipatroon met een goede handleiding waarmee je zelf je eigen kledingstuk maakt. Naaimachines en begeleiding zijn aanwezig. Neem eventueel materialen mee. Het is geen naailes, maar er zijn wel mensen die je op weg kunnen helpen. Maak thuis vast een account aan op freesewing.org en neem je laptop mee!. Prijs: doe een donatie na afloop.

Meet je Stad Lab - Donderdag 22 februari om 19:30 [Fablab]

Een nieuwe terugkerende activiteit voor Meet je Stad gaat van start. Tweewekelijks open knutsel- en experimenteersessie voor nieuwe experimenten, sensoren, soft- en hardware, data-analyse e.d. Deze eerste bijeenkomst met speciale aandacht voor geluidsmetingen. Kom knutselen, elkaar inspireren en op weg helpen! Kom langs, ook als je (nog) geen onderdeel van Meet je Stad bent!

Leesdag in de transitiebieb - iedere eerste zondag van de maand, 10:00 [Transitiebieb in De WAR]

In de WAR is weer een mooie bibliotheek aan het ontstaan met allerlei boeken die bijdragen aan de transitie naar een duurzamere en eerlijkere samenleving. Vanaf nu kun je er elke eerste zondag van de maand langskomen om te lezen in de prachtige ruimte, met uitzicht op de tuin die buiten ontstaat. Het is een stille leesdag, toegang op waardebepaling achteraf.

Potje Jam - (ongeveer) elke eerste donderdag van de maand 20:00 [Auditorium]

De WAR en Popmakers presenteren: Potje Jam Jazz Flavoured o.l.v. Hop & Bakker Kijk op www.popmakers.nl voor de precieze data.
languages: ennl