Binnentuin

Welkom in de Binnentuin!

Flexwerken in De WAR

De Binnentuin was een prachtige plek op de oude locatie van De WAR. Op het plein voor het Fablab was een mooie kas verrezen waarin een sfeer was gecreëerd die het midden houdt tussen een huiskamer en een oerwoud.

Vanwege de verhuizing van de War naar de Heiligenbergerweg hebben we de binnentuin helaas moeten afbreken. Op de nieuwe plek realiseren we weer een tuin en sfeervolle ruimtes, maar of er mogelijkheden zijn om weer iets als de binnentuin op te bouwen is nog niet duidelijk.

Een overdekte kas met wanden van strobalen, leemstuc en wandverwarming was beschikbaar voor allerhande buitenactiviteiten, ook in de winter.

De locatie was open tijdens geprogrammeerde activiteiten en daarnaast op afspraak. Iedereen was dan welkom om te komen werken en is er koffie en & thee verkrijgbaar (zelfbediening). Regelmatig was er ook in de avonden mogelijkheid tot een diner.

Een gedeelte was ingericht als proeftuin voor stadslandbouw. In ca 30 bakken zijn onderzoekstuintjes ingericht met verschillende combinaties van planten en bodembemesting. Er was ruimte voor iedereen die daaraan wil bijdragen, met monitoren en onderhoud, of met het inrichten van nieuwe experimenten op het gebied van binnenstedelijke duurzame voedselproductie. In de kas was ook ruimte voor workshops, vergaderingen, optredens en andere activiteiten.

RustigWerkenGroeneOase

De Binnentuin was ook de locatie van verschillende festivals en conferenties, kijk daarvoor in onze agenda

Er vonden in de Binnentuin verschillende experimenten van de Cooperatieve Universiteit Amersfoort plaats. Zo groeide er in een kunstmatige sloot Azolla, een drijvend waterplantje dat alles in zich heeft om een bijdrage te gaan leveren aan de zuivering van water in de Nederlandse beken en sloten, en om eetbare eiwitten te leveren. Ook kon je regelmatig deelnemers van het community science project Meet Je Stad vinden in de Binnentuin.

languages: ennl