toekomst

toekomst|logboek|media|verhuisblog

De WAR verbouwt het nieuwe pand 

De WAR is hard bezig het nieuwe pand aan de Heiligenbergerweg 34 klaar te maken voor de verhuizing. Ook dit pand is weer een inspirerende plek met een rijke historie, die we laagje voor laagje achter het behang weg halen, onder de vloerbedekking vandaan en vooral van boven de systeemplafonds. Deze historie zal zeker een plek vinden in de WAR, niet alleen door het hele gebouw heen maar ook in de bibliotheek die met De WAR mee verhuist.

Het verbouwen duurt lang en is wat lastig vanwege corona. We waren natuurlijk van plan met z'n allen de hele boel aan te pakken, maar dat zou niet passen met de huidige maatregelen. 

Met een beperkte groep mensen zijn we begonnen om het pand klaar te maken voor ingebruikname. Er moeten eerst wat veiligheidsmaatregelen genomen worden voordat we de activiteiten en de spullen kunnen verhuizen. We zijn gestopt met het doen van voorspellingen over wanneer het klaar is. Het blijkt vak langer te duren dan we denken en we willen geen valse verwachtingen wekken. We nemen alles zoals het komt en bouwen gestaag aan de nieuwe plek.

Een deel laten we doen door professionals, een deel doen we zelf. En dat vergt denkkracht en spierkracht! Wil je helpen? Kijk dan eens  in ons verhuisdocument.

Benieuwd wat we nog meer meenemen en willen gaan opzetten op de nieuwe locatie? Zie de pagina projecten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de ruimtes? Nog even geduld. We willen eerst de ruimte indelen en een plek geven aan alles wat we op deze nieuwe locatie willen laten doorgaan, daarna komen nieuwe projecten en initiatieven aan bod. Zodra we meer weten over eventuele huur-/gebruiksmogelijkheden, dan zetten we dat hier op de website. Ondertussen hebben we wel een document geschreven over wat er komt kijken bij huren in De WAR. We zijn tenslotte geen bedrijfsverzamelgebouw maar een community van mensen die samen en apart werken binnen een visie. Mocht je alvast willen kijken of je je daarin kunt vinden, lees dan dit document.

Vanaf deze week zetten we op dit blog wat foto's en voortgang van de verbouwing neer, dan kun je van een afstand meegenieten van wat we allemaal meemaken in het nieuwe pand. 

Meer weten over de verhuizing?
De afgelopen jaren heeft de WAR een behoorlijk proces doorgemaakt rondom haar huisvesting en daar zitten we nog middenin. Nieuwsgierig wat er allemaal is gebeurd of wat de laatste stand van zaken is? Kijk in het logboek.

Voor meer over De WAR ga naar over ons.

languages: ennl