verhaal Charlotte

Dit verhaal vormt onderdeel van een serie verhalen over projecten die in de WAR zijn gemaakt. Voor een overzicht van alle verhalen klik hier.

Charlotte Kuyvenhoven (theatergezelschap De Wolven)


Met mijn theatergezelschap De Wolven repeteren wij enkele maanden per jaar in de theaterruimte van de WAR. Ook hebben wij een kleine opslagruimte in de WAR. Vorig jaar hebben wij een uitverkochte marathonvoorstelling gespeeld in de WAR en eind dit jaar willen wij onze nieuwe voorstelling hier ook spelen als dank voor de ruimte en vrijheid die wij in de WAR krijgen.

Repetitie- (en opslag-)ruimtes zijn schaars en ontzettend prijzig voor een theatergezelschap met weinig budget. Ook is een gehuurde repetitiestudio minder vrij, flexibel en persoonlijk, zoals de WAR dat wel is. Een plek als deze is nergens in de regio te vinden. Ik weet niet waar De Wolven zouden zijn zonder de WAR en haar betrokken mensen.

Het is hier zo mooi dat kunst en wetenschap op hun waarde worden geschat! Het gebeurt bijvoorbeeld regelmatig dat als je iets van de WAR wilt gebruiken - zij het spullen, hulp, ruimte - hier niet per se geld tegenover staat. Je kunt terugbetalen in iets anders van waarde, waaronder kunst of hulp anderzijds. Vertel me, waar anders vind je dit? Er zijn gigantisch veel verschillende mensen betrokken bij deze plek en er heerst wederzijds respect en bewondering. Het levert een stuk Amersfoort op vol positieve ontwikkeling in elke zin van het woord. Om dit op het spel te zetten is een vreemde zet en ik hoop namens De Wolven dat dit snel heroverwogen wordt.
languages: ennl