verhaal Ger

Dit verhaal vormt onderdeel van een serie verhalen over projecten die in de WAR zijn gemaakt. Voor een overzicht van alle verhalen klik hier.

Ger Hanssen (bouwt telescopen)


De War heeft de ondernemer in mij wakker gemaakt. Hier kun je dingen durven bedenken en die ook uitvoeren, een stukje eigen initiatief nemen. Je kunt er kennis maken met nieuwe technologieën en met een stukje ondernemerschap. Dát is de vrijplaats die je hier kunt vinden. In het FabLab kun je zelfstandig werken en nieuwe ideeën durven bedenken, daar geïnteresseerde partijen bij zoeken, en dat project dan ook uitvoeren. De War is voor mij een plek waar ik de ruimte krijg om dingen te doen die ik altijd wilde doen, maar waar ik thuis de ruimte en middelen niet voor had.

Het Duitse bedrijf Astromedia heeft kartonnen bouwpakketten ontwikkeld van telescopen en andere instrumenten. Sinds kort heb ik een webwinkel voor deze producten voor de Benelux. Ik wil dit uitbreiden met bouwmodellen van hout om te maken met de lasersnijder. Het is de bedoeling dat de bouwplannen vrij te downloaden zijn. Mensen kunnen dan de speciale onderdelen, zoals lenzen en spiegels, bij mij bestellen.

Verder maak ik Sangaku - Sangaku zijn Japanse tekeningen waarin met zo min mogelijk woorden een wiskundige stelling wordt bewezen. Zelf kwam ik op het idee om dit met de lasersnijder als een tegelpatroon in hout uit te voeren. Ik exposeer tijdens het Kaalstaartfestival voor beta-kunst en nieuwe ambachten, 15 en 16 oktober 2016.

languages: ennl